Nieuws

Smart Maintenance Experience

Het Smart Maintenance 2019 congres op 5 november leek mij veelbelovend. Terwijl ik er naar toe reed kwamen er een paar vragen bij mij boven. Hoe kunnen onze klanten een maximale machinepark uptime realiseren met Predictive Maintenance. Dat is immers een belangrijke driver van Asset Utilization: zorgen dat je machinepark optimaal benut wordt. En: kan met behulp van IoT data het machineonderhoud een stuk slimmer, eenvoudiger en goedkoper worden? Wat als je op basis van data eventuele verstoringen -nog voordat ze zich gaan voordoen- preventief aanpakt?

Lees meer

Topics: Smart Industry, Internet of Things, Industry 4.0, Predictive Maintenance, IoT, Smart Maintenance, Product Life Cycle management

NTS kiest Togetr als strategische innovatie partner voor digitale transformatie van de productie faciliteiten

Na een traject van een aantal maanden voorbereiding en in afstemming met de NTS directie, kiest NTS voor een strategische samenwerking met Togetr. De digitale transformatie start bij NTS Mechatronics. Op basis van slimme technologie (low-code) worden door middel van een bi-modale IT-strategie de digitalisering gerealiseerd. Dit betekent een substantiële reductie van de doorlooptijden, meer inzicht in de value-stream, verbeterde ‘Rolled Throughput Yield’ en een algehele kostenreductie.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Low Code APAAS, Manufacturing Execution Systems, Shopfloor automatisering, Paperless shopfloor, Innovatie partner, Smart Factory

SPECTO Aerospace selecteert Togetr als innovatiepartner voor Smart Repair Facility

SPECTO Aerospace - een gecertificeerde composiet reparatiefaciliteit – heeft Togetr geselecteerd als haar innovatiepartner. Door toepassing van Togetr-technologie start SPECTO Aerospace met de digitale transformatie van reparatie- en planningsprocessen. De wendbaarheid en aanpasbaarheid van het low-codeplatform van Togetr, de diepgaande kennis van de industrie en de beschikbaarheid van brancheoplossingen waren doorslaggevend tijdens het selectieproces.

Lees meer

Topics: Industry 4.0, Innovatie partner, Smart Factory

Samenwerking: de start van Smart Industry

Frustraties over leverbetrouwbaarheid en te lange levertijden. Overwerk is aan de orde van de dag en verkooporganisatie moet zich in bochten wringen om klanten tevreden te stellen. Een mij bekende manager verkoop klaagt regelmatig: “Weer een afwijking van een order, weer te laat en we zijn al te duur. Echt, zo jagen we klanten weg. Wanneer begrijpt de fabriek dat het klanten zijn die de facturen betalen. Smart Industry, praat me er niet van!

Ga je met zijn collega productie medewerkers praten, dan krijg je een heel ander beeld. Het ligt allemaal veel genuanceerder is mijn ervaring. De mensen die werkzaam zijn in de fabriek geven aan dat orders regelmatig incompleet zijn uitgewerkt en fouten bevatten. Tekeningen kloppen niet en belangrijke informatie komt pas na start van de order beschikbaar of wordt ‘on the fly’ zelfs nog gewijzigd. De order acceptatie houdt nauwelijks rekening met de capaciteit van de fabriek. ‘En wij maar overwerken om hun fouten op te lossen!’ Tja.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Internet of Things, Industry 4.0, Machine Learning, Maakindustrie, Manufacturing Execution Systems, MES, Productie uren, Shopfloor automatisering, Paperless shopfloor, Engineering uren, Smart Factory

Kees Ottevanger versterkt team van Togetr

Per 1 mei 2018 versterkt Kees Ottevanger het Togetr team. Kees Ottevanger heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van fabrieksautomatisering en IT en heeft voor zowel middelgrote als internationale bedrijven fabrieksautomatisering gerealiseerd.

Met zijn brede kennis van fabrieksautomatisering (nesten, logistiek en integratie) en technologie in combinatie met het vernieuwende Togetr platform gaat Kees Ottevanger eraan bijdragen dat Togetr klanten innovatieve stappen kunnen zetten richting de Smart Factory.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Maakindustrie, Team versterking;, Software architect, Software engineer, Innovatie partner, Smart Factory

5 redenen waarom helemaal opnieuw beginnen met ERP geen goed idee is

Complexe IT omgeving, logge bedrijfssoftware vol maatwerk en een scala aan randapparatuur: het  voldoet zelden aan de verwachtingen. Bovendien zijn de kosten van aanschaf en onderhoud voor grote ondernemingen in de afgelopen decennia tot astronomische hoogten gestegen. Het voorstel dat sommige spelers op de softwaremarkt doen om helemaal opnieuw te beginnen, gebaseerd op een technisch flexibele, low-code software architectuur geeft echter blijk van weinig inzicht in de functionele domein complexiteit, negeert de noodzaak van andere wezenlijke ontwerp criteria voor bedrijfsapplicaties en gaat voorbij aan hoe innovatie meestal gerealiseerd wordt.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Low Code APAAS, Maakindustrie, innovatie, ERP, Innovatie partner

ITEQ kiest Togetr als innovatie partner en start realisatie Shop Floor 4.0

ITEQ Industries - toeleverancier gespecialiseerd in plaatwerk mono-delen, lassamenstellingen en (sub) assemblages -versterkt haar innovaties door een partnership met Togetr. Na een zorgvuldige selectie en een grondige technologische analyse heeft ITEQ gekozen om de fabriek verder te automatiseren in samenwerking met Togetr.

Belangrijk tijdens de selectie bleek zowel de visie van Togetr op de fabriek van de toekomst als ook het technologische platform waarmee Togetr haar oplossingen realiseert en integreert. De wendbaarheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid van de oplossingen gebaseerd op het low-code, model gestuurd applicatie ontwikkelplatform, gecombineerd met robuuste integratie platform zijn uniek. De Togetr Shop Floor 4.0 ondersteunt zowel de volledige automatisering van de fabriek door slimme integraties met bijvoorbeeld CAD/CAM oplossingen als ook nieuwe aansturingsconcepten zoals Quick Response Manufacturing (QRM).   

 
Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Paperless shopfloor

De Hannover Messe: Industrie 4.0 in 20.000 stappen

Mijn stappenteller ging al richting de 20.000 toen ik in de auto stapte terug naar Nederland. Je moet er wat over hebben om het maximale uit ‘The World leading Industry Show’ te halen! Van 24 tot 28 april 2017 was in Hannover opnieuw deze belangrijkste beurs voor de industrie geopend. Een uitstekende gelegenheid om je te oriënteren op nieuwe kansen, technologie en trends in de markt.

 

Waar ik nieuwsgierig naar ben...

Lees meer

Topics: Industry 4.0, QRM, Lean, Hannover Messe, Manufacturing Execution Systems

Waarom ik (nog niet) geloof in het Smart Industry initiatief

De uitnodiging was aantrekkelijk. Het Smart Industry Event 2017 beloofde een boeiende agenda. Na jaren van ‘outsourcing’ perikelen en strategische ‘mergers en acquisities’, is hiermee (sinds enige tijd) innovatie terug op de agenda van de maakindustrie. Het jaarevent 'Smart Industry 2017’ is dan ook een mooie gelegenheid om informatie in te winnen over de laatste technologische inzichten en de gerealiseerde toepassingen binnen de Nederlandse industrie. En de Jaarbeurs in Utrecht is opnieuw een strategisch gekozen locatie.

Strategisch belang
Natuurlijk: het belang van een concurrerende Nederlandse industrie is onmiskenbaar. Het versnellen van de digitalisering van productie processen is essentieel. Het produceren wordt daardoor efficiënter, goedkoper, kwalitatief hoogwaardiger en kan meer klantspecifiek worden uitgevoerd. Het betekent meer export, verdienkracht en daarmee een groeiende werkgelegenheid. Het gedane appel op het nieuwe kabinet lijkt me dan ook terecht: zet in op een Smart Industry, regel structurele financiering voor onderzoek en fieldlabs; ondersteun bedrijven bij hun volgende stap en biedt de juiste condities voor levenslang leren en de ICT kernvoorwaarden.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Leiderschap, Ondernemers, Maakbedrijven, Industry 4.0, Maakindustrie

PLM, IoT, Product Configuratie en… Boeing inspiratie

Het Boeing DCAC/MRM project in de begindagen van het ERP-tijdperk was ambitieus. De project doelstelling bestond zowel uit de volledige automatisering van de assemblage- en onderdelenfabrieken (MRM), als ook de ondersteuning van de bijhorende engineering processen (DCAC). Nog niet zolang voor de start van het DCAC/MRM project was de eerste Boeing (Boeing 777) volledig digitaal ontworpen. 

De discussie tussen de implementatie teams van Baan, SDRC (Metaphase) en Trilogy was inhoudelijk, complex en soms ook politiek. Een ERP-leverancier, een PDM-software bouwer en Product Configurator consultants ontwierpen de contouren van een oplossing voor een de grootste business proces herontwerpen ooit.

Lees meer

Topics: CRM, APAAS, Life Cycle Management, Product Configurator, Smart Industry, Internet of Things, Industry 4.0, QRM, Boeing, PLM, Lean