Togetr nieuws en updates

Kunnen MKB-ers snel genoeg door-digitaliseren?

14 september, 2023 / Alex Wilbrink

In Rotterdam aan de Nieuwe Waterweg in oud groot gebouw van de RDM was vorige week een interessante bijeenkomst voor maak bedrijven om na te denken over almaar groeiende mogelijkheden van digitale technologie.

Goed gekozen plek natuurlijk. Want als er één sector in de Nederlandse economie is waar digitalisering, robotisering en automatisering een alles veranderende rol heeft gespeeld dan is het de Rotterdamse haven wel. Er waren met name MKB bedrijven uit de regio aanwezig. Mooie levendige discussie was het. Goede presentatie ook van Mikrocentrums High Tech Platform. Als de bijeenkomst wat 'plat sla' dan gingen veel vragen en gesprekken over kernvragen als:

  1. Hoe maak ik als kleine of middelgrote onderneming verstandige technologie keuzes in een alsmaar uitdijend spectrum aan mogelijkheden? 
  2. Hoe pak je het door-digitaliseren in de drukte van elke dag praktisch aan?  
  3. En niet onbelangrijk: hoe blijft het betaalbaar; op welke termijn zijn investeringen terugverdiend?
Niet zomaar te beantwoorden vragen. En toen ik 's avonds naar huis reed drong bovenstaande - prangende - vraag zich aan mij op.... 
Lees meer

Togetr integreert met Twinfield

17 augustus, 2023 / Anne Geurtsen

Togetr is sinds kort gekoppeld aan financieel softwarepakket Twinfield.
Deze integratie is onlangs door Twinfield gecertificeerd.

Met de koppeling kun je onder meer debiteuren en crediteuren synchroniseren en financiële boekingen zoals inkoopfacturen, verkoopfacturen en onderhanden werk mutaties vanuit Togetr verwerken in Twinfield. Ook openstaande posten in Twinfield zijn door deze koppeling inzichtelijk in Togetr SMP.

Lees meer

Hoe voorkom je een VanMoof scenario

21 juli, 2023 / Anne Geurtsen

In juli werd officieel bekend gemaakt dat VanMoof failliet is. De hippe Amsterdamse fietsenmaker met klanten van Tokyo tot New York. Klanten hadden er ongeveer € 3.500 euro voor over om zo'n stads E-bike te mogen berijden.

Helaas en echt jammer, want het is/ was toch wel een mooi Nederlands bedrijf om trots op te zijn. Volgens het NRC Handelsblad "is het een teleurstelling voor de Nederlandse maakindustrie. Zeker omdat de Helmondse zonne-autobouwer Lightyear, ook lange tijd een publiekslieveling, een half jaar geleden eveneens in de problemen kwam. Beide nieuwe maakbedrijven hadden torenhoge ambities met consumentenproducten: Lightyear wilde als een nieuwe Tesla de auto-industrie op z’n kop zetten, zoals VanMoof dus de Apple van de fietsenbouwers wilde worden".  

Lees meer

Tecnotion start met Togetr Digital Factory

30 juni, 2023 / Alex Wilbrink

Tecnotion is gespecialiseerd in het produceren en customizen van hightech direct drive motoren. In de achterliggende maanden is na intensieve voorbereiding de implementatie gestart van de Togetr Digital Factory module. Directe aanleiding voor Tecnotion voor deze stap is de strategische visie om Operational Excellence te bereiken en de sterke Quality First ambitie. Tecnotion zit in een groeiversnelling met uitbreiding van productiefaciliteiten en groei van het personeelsbestand. Het Factory Automation traject dat vorig jaar is ingezet moet invulling geven aan de wens om zowel in omvang te groeien als ook kwaliteit en efficiency een boost te geven.

Lees meer

‘Hoe je IoT toepast in de maakindustrie’

21 juni, 2023 / Anne Geurtsen

Rick van de Kuilen werkt, na afronding van zijn studie, sinds september 2022 bij Togetr. Ik interviewde hem over de Internet of Things

Rick, je werkt bijna een jaar bij Togetr, waarom heb je eigenlijk destijds voor Togetr gekozen? 
Ik studeerde HBO ICT aan de CHE en heb met een studenten team mijn afstudeeropdracht bij Togetr gedaan in het voorjaar van 2022. Het was een succesvol vernieuwend project en ik wist goed waar ik terecht zou komen: een innoverend softwarebedrijf met een open sfeer en aardige mensen. Er is bovendien weinig hiërarchie in de organisatie en er wordt goed samengewerkt. Het voordeel hiervan is dat de lijnen kort zijn.

Lees meer

Waarom FPS Electic - Alltrec kiest voor Togetr ERP

15 juni, 2023 / Alex Wilbrink

FPS Electric uit Rijen heeft gekozen voor Togetr ERP. FPS Electric is een ambitieuze en snel groeiende fabrikant van elektrische

Aan de keuze voor Togetr is een uitgebreide selectie vooraf gegaan waar diverse leveranciers zijn beoordeeld. Belangrijkste argumenten om voor Togetr te kiezen is de uitstekende fit van het Togetr ERP systeem met de bedrijfsprocessen van FPS Electric. Frank van de Staak, CEO FPS Electric: "Togetr ERP past erg goed bij ons configure to order bedrijfstype en dat gaat ons absoluut helpen om FPS verder op te schalen in Nederland en daarbuiten." 

Lees meer

Is statistiek sleutel voor opschalen High Tech sector?

15 februari, 2023 / Alex Wilbrink

High Tech lijkt in 'Perfect Storm' terecht gekomen...
In de High Tech gelden extreem hoge kwaliteitseisen. Daarnaast is de leverdruk op de High Tech sector blijvend groot. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, klanten verwachten kortere productietijden en een steeds kleinere kans op fouten. We zien ook een toenemende vraag naar High Tech precisie producten. Dit heeft onder meer te maken met geopolitieke veranderingen waarbij de VS en Europa miljarden steken in het 'resourcen' van High Tech productie naar het eigen continent.

Lees meer

ASML en de kachelpijp...

5 december, 2022 / Alex Wilbrink

En daar was-tie weer: de kachelpijp metafoor.  Wij waren voor een meeting uitgenodigd bij ASML in Veldhoven. Kennismaken en doorpraten over de Togetr software oplossingen, met name over het vraagstuk van ketenlogistiek. Zijn er door vergaande digitalisering mogelijkheden om de schaalbaarheid van de toeleverketen te vergroten? Welke planningsconcepten zijn dan belangrijk? Kan de strak georganiseerde automotive toeleveringsketen de High Tech als voorbeeld dienen?

Lees meer

'Direct veel verantwoordelijkheid' - interview met Rutger Mauritz

28 november, 2022 / Anne Geurtsen

Rutger Mauritz studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente en werkt nu bij Togetr. Ik interviewde hem om een nieuw gezicht achter de software ontwikkeling van Togetr aan een breder publiek voor te stellen.

Rutger, je werkt nu een aantal maanden bij Togetr, vertel: waarom heb je voor Togetr gekozen? 
Ik ben eigenlijk al een jaar lang bij Togetr betrokken door hier eerst een stage en vervolgens een afstudeeropdracht uit te voeren. Hierdoor heb ik een goed beeld van de organisatie kunnen vormen.

Lees meer

High tech products, low tech processes...

18 november, 2022 / Alex Wilbrink

Zuid en Oost Nederland blinken uit in de High Tech wereldwijd. Wat hier in Nederland gebeurt wordt elders in de wereld met bewondering bekeken. Op de Precisie Beurs deze week in Den Bosch kon je dit met eigen ogen zien: innovatieve gedreven ondernemingen die zich presenteren. Het ASML momentum is natuurlijk een van de belangrijkste drijvende krachten daarachter. Maar zij zouden het niet kunnen zonder de zeer innovatieve toeleverende bedrijven die zij aan zich hebben verbonden.

Er doet echter ook een veelzeggend zinnetje de ronde: high tech products, but low tech processes. Dat wat wordt geproduceerd is van wereldklasse, maar diverse mensen in de High Tech zeggen dat de productie en leveringsprocessen in de keten vele malen efficiënter kunnen. Daarvoor zijn denken wij 3 oorzaken.

Lees meer