NTS kiest Togetr als strategische innovatie partner voor digitale transformatie van de productie faciliteiten

18 januari, 2019 / Alex Wilbrink

Na een traject van een aantal maanden voorbereiding en in afstemming met de NTS directie, kiest NTS voor een NTS world.jpgstrategische samenwerking met Togetr. De digitale transformatie start bij NTS Mechatronics. Op basis van slimme technologie (low-code) worden door middel van een bi-modale IT-strategie de digitalisering gerealiseerd. Dit betekent een substantiële reductie van de doorlooptijden, meer inzicht in de value-stream, verbeterde ‘Rolled Throughput Yield’ en een algehele kostenreductie.

 Belangrijk tijdens de selectie bleek de visie van Togetr op slim en flexibel produceren en op de fabriek van de toekomst. Daarnaast is het Togetr low-code platform, waarmee Togetr haar oplossingen realiseert en integreert, essentieel voor NTS. De combinatie van wendbaarheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid van de oplossingen, gebaseerd op het low-code model gestuurde applicatie ontwikkelplatform met de robuuste integratie mogelijkheden, is uniek. Daarnaast is de Togetr kennis van de maakindustrie en de disruptieve geleverde oplossingen ten behoeve van de digitale fabriek van wezenlijk belang geweest voor de selectie.

nts-group-office

Doelstellingen voor NTS zijn bedrijfsbreed inzicht verkrijgen in de value stream verbeteringen, RTY (Rolled Throughput Yield) verbeteringen, substantiële doorlooptijd reducties en het bereiken van een aanzienlijke kostprijsreductie. Een doorontwikkeling van digitale transformatie bij de NTS maakbedrijven door middel van LEAN en Quick Response Manufacturing versterkt de concurrentiepositie en vergroot de meerwaarde voor klanten.

Rob Karsmakers, COO van NTS wijst op het belang van innovatie in de maakindustrie: ‘om de concurrentiepositie te behouden en de meerwaarde voor NTS klanten te vergroten, hiervoor zijn wezenlijke verbeteringen nodig. Dit betreft zowel de kwaliteit van het maakproces, de ketenintegratie als ook de ondersteuning door informatietechnologie. Massa maatwerk, gecombineerd met de efficiëntie van automatisering en robotisering en aandacht voor de vakspecialist in de fabriek bieden nieuwe perspectieven. 

Theo Hoogendoorn,  product-owner Togetr,  voegt hier aan toe: ‘de NTS ambitie om de slimme (keten) toepassingen te realiseren in combinatie met iteratieve aanpak sluit bij uitstek aan bij de Togetr roadmap en gerealiseerde innovaties’.

NTS, acellerating the futureNTSGroup
NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers (OEM’s). Als eerstelijns systeemleverancier richt het bedrijf zich op bedrijven in markten met een hoge productvariëteit, lage volumes en hoge complexiteit – bijvoorbeeld semiconductor, life sciences en digital printing - waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang is. Gedurende de afgelopen jaren heeft NTS veel kennis en knowhow opgebouwd van systemen en modules voor de handling, transfer en positionering in machines. Die kennis past NTS toe op de unieke producten van haar opdrachtgevers. NTS blijft investeren om bij te dragen aan toekomstige technologieën voor haar klanten. Zo kunnen klanten zich optimaal concentreren op hun kernprocessen om gezamenlijk in een  kortere doorlooptijd machines te kunnen leveren tegen lagere kosten.

Togetr, your ‘Smart Industry’ innovation partnerTG
Togetr is een hightech bedrijf gevestigd in Veenendaal. Togetr biedt oplossingen die de kracht van low-code ontwikkeling combineert met disruptieve industrie-oplossingen, waardoor bedrijven hun digitale transformatie kunnen versnellen. Sleutelwoorden in de Togetr-innovatie zijn: model gestuurde ontwikkeling, low-code softwareontwikkeling, dynamische workflows, mass customization, integratie en Big Data. Togetr Smart Industry-oplossingen zijn: Supply Chain Planning, Manufacturing Execution Systems, CRM, Predictive Maintenance en Product Life Cycle Management. Togetr is een belangrijke innovatiepartner voor onder meer: Mitsubishi Elevator Europe, Specto Aerospace, Valk Welding, Altrex, 247TailorSteel, SafanDarley, Koninklijke Euroma en ITEQ Industries.