Nieuws

Samenwerking: de start van Smart Industry

Frustraties over leverbetrouwbaarheid en te lange levertijden. Overwerk is aan de orde van de dag en verkooporganisatie moet zich in bochten wringen om klanten tevreden te stellen. Een mij bekende manager verkoop klaagt regelmatig: “Weer een afwijking van een order, weer te laat en we zijn al te duur. Echt, zo jagen we klanten weg. Wanneer begrijpt de fabriek dat het klanten zijn die de facturen betalen. Smart Industry, praat me er niet van!

Ga je met zijn collega productie medewerkers praten, dan krijg je een heel ander beeld. Het ligt allemaal veel genuanceerder is mijn ervaring. De mensen die werkzaam zijn in de fabriek geven aan dat orders regelmatig incompleet zijn uitgewerkt en fouten bevatten. Tekeningen kloppen niet en belangrijke informatie komt pas na start van de order beschikbaar of wordt ‘on the fly’ zelfs nog gewijzigd. De order acceptatie houdt nauwelijks rekening met de capaciteit van de fabriek. ‘En wij maar overwerken om hun fouten op te lossen!’ Tja.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Internet of Things, Industry 4.0, Machine Learning, Maakindustrie, Manufacturing Execution Systems, MES, Productie uren, Shopfloor automatisering, Paperless shopfloor, Engineering uren, Smart Factory

Kees Ottevanger versterkt team van Togetr

Per 1 mei 2018 versterkt Kees Ottevanger het Togetr team. Kees Ottevanger heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van fabrieksautomatisering en IT en heeft voor zowel middelgrote als internationale bedrijven fabrieksautomatisering gerealiseerd.

Met zijn brede kennis van fabrieksautomatisering (nesten, logistiek en integratie) en technologie in combinatie met het vernieuwende Togetr platform gaat Kees Ottevanger eraan bijdragen dat Togetr klanten innovatieve stappen kunnen zetten richting de Smart Factory.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Maakindustrie, Team versterking;, Software architect, Software engineer, Innovatie partner, Smart Factory

5 redenen waarom helemaal opnieuw beginnen met ERP geen goed idee is

Complexe IT omgeving, logge bedrijfssoftware vol maatwerk en een scala aan randapparatuur: het  voldoet zelden aan de verwachtingen. Bovendien zijn de kosten van aanschaf en onderhoud voor grote ondernemingen in de afgelopen decennia tot astronomische hoogten gestegen. Het voorstel dat sommige spelers op de softwaremarkt doen om helemaal opnieuw te beginnen, gebaseerd op een technisch flexibele, low-code software architectuur geeft echter blijk van weinig inzicht in de functionele domein complexiteit, negeert de noodzaak van andere wezenlijke ontwerp criteria voor bedrijfsapplicaties en gaat voorbij aan hoe innovatie meestal gerealiseerd wordt.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Low Code APAAS, Maakindustrie, innovatie, ERP, Innovatie partner

Waarom ik (nog niet) geloof in het Smart Industry initiatief

De uitnodiging was aantrekkelijk. Het Smart Industry Event 2017 beloofde een boeiende agenda. Na jaren van ‘outsourcing’ perikelen en strategische ‘mergers en acquisities’, is hiermee (sinds enige tijd) innovatie terug op de agenda van de maakindustrie. Het jaarevent 'Smart Industry 2017’ is dan ook een mooie gelegenheid om informatie in te winnen over de laatste technologische inzichten en de gerealiseerde toepassingen binnen de Nederlandse industrie. En de Jaarbeurs in Utrecht is opnieuw een strategisch gekozen locatie.

Strategisch belang
Natuurlijk: het belang van een concurrerende Nederlandse industrie is onmiskenbaar. Het versnellen van de digitalisering van productie processen is essentieel. Het produceren wordt daardoor efficiënter, goedkoper, kwalitatief hoogwaardiger en kan meer klantspecifiek worden uitgevoerd. Het betekent meer export, verdienkracht en daarmee een groeiende werkgelegenheid. Het gedane appel op het nieuwe kabinet lijkt me dan ook terecht: zet in op een Smart Industry, regel structurele financiering voor onderzoek en fieldlabs; ondersteun bedrijven bij hun volgende stap en biedt de juiste condities voor levenslang leren en de ICT kernvoorwaarden.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Leiderschap, Ondernemers, Maakbedrijven, Industry 4.0, Maakindustrie