Nieuws

Togetr Digital Twin krijgt meeste waardering van UT studenten

Het was leuk om weer even op mijn 'Alma Mater' rond te lopen en vervolgens in discussie te gaan met 60 IT studenten van de Universiteit Twente. Ik presenteerde een vijftal proposities van Togetr. Natuurlijk: het is voor studenten niet eenvoudig een business case te koppelen aan technologie innovatie; maar toch werden ze uitgedaagd om de Togetr innovaties te waarderen op basis van de volgende 4 criteria:
(a) relevantie voor de industrie & business case
(b) functionele innovatie
(c) technische innovatie
(d) relatie met de opleiding

Er ontspon een mooi interactief gesprek!

Lees meer

Topics: PLM, IoT, Digital Twin

Smart Maintenance Experience

Het Smart Maintenance 2019 congres op 5 november leek mij veelbelovend. Terwijl ik er naar toe reed kwamen er een paar vragen bij mij boven. Hoe kunnen onze klanten een maximale machinepark uptime realiseren met Predictive Maintenance. Dat is immers een belangrijke driver van Asset Utilization: zorgen dat je machinepark optimaal benut wordt. En: kan met behulp van IoT data het machineonderhoud een stuk slimmer, eenvoudiger en goedkoper worden? Wat als je op basis van data eventuele verstoringen -nog voordat ze zich gaan voordoen- preventief aanpakt?

Lees meer

Topics: Smart Industry, Internet of Things, Industry 4.0, Predictive Maintenance, IoT, Smart Maintenance, Product Life Cycle management

De krachten bundelen: koppel CRM met andere modules van Togetr

De krachten bundelen: koppel CRM met andere modules van Togetr.

Lees meer

Topics: CRM, Maakbedrijven, informatiemodel, Maakindustry, Management ondersteuning, Management assistant, innovatie

Togetr en SignalZ (IoT) bundelen krachten!

Togetr en SignalZ (IoT) bundelen krachten en bieden industriële bedrijven daarmee vernieuwende en integrale oplossingen om de digitale transformatie vorm te geven.  

De convergentie van de fysieke en digitale wereld, gecombineerd met cloud technologie en Machine Learning, opent een wereld van kansen voor industriële bedrijven om nieuwe ervaringen en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren.

Togetr -leverancier van low-code industriële oplossingen- breidt haar oplossingen uit door de inzet van SignalZ in haar productportfolio. Dit betekent dat aan de ontwikkeling van de Togetr Digitale Twin (PLM, product Configurator) en aan de Togetr Digital Factory de IoT dimensie zal worden toegevoegd.

Lees meer

Topics: Internet of Things, Machine Learning, Predictive Maintenance, Smart Factory

7 signalen die aangeven dat uw CRM toe is aan vervanging

De aanschaf van een CRM is een grote investering, zowel in tijd als in financiën. U doet dan ook het liefst zo lang mogelijk met uw CRM-systeem. Maar waar het CRM u eerst tijd en moeite bespaarde, kost deze vooral tijd en moeite na verloop van tijd. U merkt op dat medewerkers met Exceldocumenten gaan werken in plaats van het CRM en het overzicht ontbreekt meer en meer. Helaas ontkomt u er niet aan en is ook uw CRM op een gegeven moment toe aan vervanging. Maar wanneer moet u uw CRM vervangen? In dit blog behandel ik zeven signalen die aangeven dat uw CRM toe is aan vervanging.

Lees meer

Topics: CRM met Getting Things Done, Grip krijgen op de chaos, Service, Management assistant

Effectief bijsturen en verantwoorden dankzij heldere rapportages

Als IT-manager bevindt u zich meer en meer in de rol van chief information officer (CIO). Nog nooit is de behoefte aan een adequate besturing van ICT zo groot geweest als nu. Niet alleen het plannen, leiden en coördineren van activiteiten op gebieden als elektronische dataverwerking, informatiesystemen, systeemanalyse en software development behoort tot uw taken. Ook meer strategische en bedrijfsbrede vraagstukken komen op uw bordje te liggen. Als IT-manager bent u de schakel tussen business en IT.

Lees meer

Topics: Getting Things Done, CRM met Getting Things Done, CRM, Management ondersteuning, innovatie, Smart Factory

Naar een actiegerichte organisatie dankzij grip op informatie

Als IT-manager bent u altijd druk. De verkopers in uw bedrijf verkopen projecten die de engineers moeten uitvoeren. Als IT-manager bent u de schakel tussen verkoper en engineer. U managet meerdere projecten en u bent er verantwoordelijk voor dat deze goed verlopen. Een uitdagende taak! Wat hierin cruciaal is? De engineers voorzien van de juiste informatie, maar zeker niet van teveel informatie. En daarnaast de voortgang van het project bijhouden. In de praktijk blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees meer

Topics: CRM

NTS kiest Togetr als strategische innovatie partner voor digitale transformatie van de productie faciliteiten

Na een traject van een aantal maanden voorbereiding en in afstemming met de NTS directie, kiest NTS voor een strategische samenwerking met Togetr. De digitale transformatie start bij NTS Mechatronics. Op basis van slimme technologie (low-code) worden door middel van een bi-modale IT-strategie de digitalisering gerealiseerd. Dit betekent een substantiële reductie van de doorlooptijden, meer inzicht in de value-stream, verbeterde ‘Rolled Throughput Yield’ en een algehele kostenreductie.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Industry 4.0, Low Code APAAS, Manufacturing Execution Systems, Shopfloor automatisering, Paperless shopfloor, Innovatie partner, Smart Factory

SPECTO Aerospace selecteert Togetr als innovatiepartner voor Smart Repair Facility

SPECTO Aerospace - een gecertificeerde composiet reparatiefaciliteit – heeft Togetr geselecteerd als haar innovatiepartner. Door toepassing van Togetr-technologie start SPECTO Aerospace met de digitale transformatie van reparatie- en planningsprocessen. De wendbaarheid en aanpasbaarheid van het low-codeplatform van Togetr, de diepgaande kennis van de industrie en de beschikbaarheid van brancheoplossingen waren doorslaggevend tijdens het selectieproces.

Lees meer

Topics: Industry 4.0, Innovatie partner, Smart Factory

Samenwerking: de start van Smart Industry

Frustraties over leverbetrouwbaarheid en te lange levertijden. Overwerk is aan de orde van de dag en verkooporganisatie moet zich in bochten wringen om klanten tevreden te stellen. Een mij bekende manager verkoop klaagt regelmatig: “Weer een afwijking van een order, weer te laat en we zijn al te duur. Echt, zo jagen we klanten weg. Wanneer begrijpt de fabriek dat het klanten zijn die de facturen betalen. Smart Industry, praat me er niet van!

Ga je met zijn collega productie medewerkers praten, dan krijg je een heel ander beeld. Het ligt allemaal veel genuanceerder is mijn ervaring. De mensen die werkzaam zijn in de fabriek geven aan dat orders regelmatig incompleet zijn uitgewerkt en fouten bevatten. Tekeningen kloppen niet en belangrijke informatie komt pas na start van de order beschikbaar of wordt ‘on the fly’ zelfs nog gewijzigd. De order acceptatie houdt nauwelijks rekening met de capaciteit van de fabriek. ‘En wij maar overwerken om hun fouten op te lossen!’ Tja.

Lees meer

Topics: Smart Industry, Internet of Things, Industry 4.0, Machine Learning, Maakindustrie, Manufacturing Execution Systems, MES, Productie uren, Shopfloor automatisering, Paperless shopfloor, Engineering uren, Smart Factory