Togetr Digital Twin krijgt meeste waardering van UT studenten

Het was leuk om weer even op mijn 'Alma Mater' rond te lopen en vervolgens in discussie te gaan met 60 IT studenten vanattachment-enschede-universiteit_twente de Universiteit Twente. Ik presenteerde een vijftal proposities van Togetr. Natuurlijk: het is voor studenten niet eenvoudig een business case te koppelen aan technologie innovatie; maar toch werden ze uitgedaagd om de Togetr innovaties te waarderen op basis van de volgende 4 criteria:
(a) relevantie voor de industrie & business case
(b) functionele innovatie
(c) technische innovatie
(d) relatie met de opleiding

Er ontspon een mooi interactief gesprek!

1. Togetr Low Code Platform & Mass customization cloud propositie
De eerste innovatie werd het Togetr Low code platform en de Mass-Customization Cloud propositie gepresenteerd. Togetr biedt als enige software leverancier een combinatie van een Low-code Platform met een Configure-to-Order Software Strategie.  Elke klant krijgt een klantspecifieke applicatie (runtime)  en kan aanpassing snel realiseren. Hoewel de meeste studenten deze concepten typeerde als interessant, bleken ‘go-to-market overgingen nog nauwelijks relevant.

2. Togetr Manufacturing Execution System (MES)
Als tweede presenteerde ik de Togetr MES applicatie. De combinatie van IoT – machine learning en integratie van intelligente machines en robots in de ‘digitale factory’ maakte indruk. Het combineren van QRM concepten, belasting geörienteerde werklastbeheersing en taaksturing scoorden goed bij het eerste criteria van business case en relevantie. De innovatie criteria kregen minder hoge punten.     

3. Togetr Digital Twin
De Togetr Digitale Twin kreeg de meeste waardering. De combinatie van de Product Configurator en de daarbij horende Constraint Engine, de 3D dimensie gecombineerd met de interpretatie van de gebruikersgegevens (IoT) voor de gehele life-cycle van het product scoorden goed. De duidelijke relatie met de Servitization business case geven uiteindelijk de doorslag.

4. Togetr Supply Chain Planning
De ketenproblematiek en de Togetr Supply Chain Planning oplossingen werden abstract ervaren. Wellicht goed voor wiskundige medestudenten. On-line MRP, Sales & Operation Planning, Integrale Capaciteit Planning bleken een te sterk bedrijfskundig karakter te hebben om goede scores te halen.

5. Togetr SignalZ
Studenten vonden de Togetr SignalZ propositie en de daarbij horende (python) algoritmiek de beste relatie met hun studie hebben. En hoeveel de relevante technieken (time-series database, KPI, machine learning) nieuw en uitdagend zijn wist Togetr SignalZ niet door te dringen tot de meeste populaire proposities. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat veel van de andere Togetr proposities ook een IoT dimensie hebben.

Al met al een prikkelende en interessante gedachtenwisseling met het aanstormend IT talent in Twente. 

 

Interesse? Neem contact op!
Bent u geïnteresseerd in onze ervaringen met onze klanten, onze technologie propositie (Togetr MES, Togetr Digital Twin, Togetr SignalZ, Togetr Planning), wilt u een demonstratie op basis van een praktijk casus, neem dan contact met ons op.

Meer lezen over onze concepten? Bezoek onze kennisbank

Togetr MES Shopfloor

 

Bericht delen: