'Direct veel verantwoordelijkheid' - interview met Rutger Mauritz

28 november, 2022 / Anne Geurtsen

Rutger Mauritz studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente en werkt nu bij Togetr. Ik interviewde hem om een nieuw gezicht achter de software ontwikkeling van Togetr aan een breder publiek voor te stellen.

Rutger, je werkt nu een aantal maanden bij Togetr, vertel: waarom heb je voor Togetr gekozen? 
Ik ben eigenlijk al een jaar lang bij Togetr betrokken door hier eerst een stage en vervolgens een afstudeeropdracht uit te voeren. Hierdoor heb ik een goed beeld van de organisatie kunnen vormen.

De sfeer bij Togetr ligt mij goed, informeel en informatief en je wordt ook als junior overal bij betrokken. Het is een mooie combinatie van wiskundige techniek en ook klantcontact waarbij je direct veel verantwoordelijkheid krijgt.

Rutger

Van studeren naar werken is nogal een overgang. Hoe heb je de overgang naar het werken bij Togetr ervaren?
Het ging eigenlijk vrij soepel, ondanks dat ik aan het begin van mijn werkperiode wel in het diepe werd gegooid. Je moet hier vooral zelf uitzoeken hoe je zaken aanpakt en zelf achter informatie aan gaan, dat ben je als student aan de universiteit net wat minder gewend. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik me in het domein waar Togetr zich op richt kunnen verdiepen, iets waar ik nu profijt van heb. De samenwerking met collega’s ervaar ik als erg plezierig, er is ruimte voor vragen en hulp. [lachend] Inmiddels weet ik ook dat ik soms assertief moet zijn en nee moet zeggen als iets echt niet uitgevoerd kan worden.

Je zei net iets over de sfeer bij Togetr? Kun je wat meer daarover vertellen?
Ja, wat mij opvalt is de informele sfeer, vooral niet hiërarchisch. Als je interesse toont word je overal bij betrokken – bijv. klantbezoeken - en krijg je meteen allerlei verantwoordelijkheden toebedeeld. De korte lijnen binnen Togetr zorgen ervoor dat je veel collega’s persoonlijk kent en spreekt. En er is elke dag gezelligheid bij een heerlijke lunch!

En inhoudelijk, waar ben je nu vooral mee bezig?
Ik ben betrokken bij diverse interne en externe projecten. Ik richt me nu hoofdzakelijk op de verdere ontwikkeling van de Togetr Milestone Planningsmodule. Deze module wordt door de Togetr klanten gebruikt om een grove tijdsplanning te maken voor hoofdzakelijk productie projecten. Hiermee worden beschikbare capaciteiten en werklastbeheersing inzichtelijk gemaakt. Ik ben Product Owner geworden van deze module, wat betekent dat ik uitdenk welke functionaliteit in deze module moet worden ingebouwd, rekening houdend met de wensen van de klant en de technische mogelijkheden van het Development team. Naast deze rol ben ik betrokken bij implementatieprojecten voor klanten, ben ik Product Owner binnen het Services Team en voer ik diverse test- en documentatiewerkzaamheden uit, gericht op Productie en Supply Chain Planning.

Van welke uitdaging word je het meest enthousiast?
Nu is dat ervoor zorgen dat software modules, zoals Milestone Planning, bij klanten zo worden toegepast dat ze er maximaal van kunnen profiteren. Ik trek de kar om te zorgen dat dat bij een aantal klanten binnen afzienbare tijd geregeld is. Het uitdenken hoe klantspecifieke vragen passen binnen generieke productontwikkeling is tegelijkertijd een leuke puzzel. Daarnaast word ik ook erg enthousiast van het kunnen toepassen van mijn wiskundige kennis binnen de planningsmodules die we bij Togetr ontwikkelen.

Tot slot, hoe ziet jouw ontwikkelingen in de komende paar jaar eruit denk je? 
Ik wil graag in de nabije toekomst meer wiskundige toepassingen realiseren waarmee de planningsmodules geoptimaliseerd kunnen worden. Dit in combinatie met opkomende technologieën zoals IoT, dat steeds meer wordt gebruikt in toepassingen voor de maakindustrie. Gezien de interessante thema's, zoals Supply Chain Planning en de klanten waar Togetr voor werkt zoals NTS Group, Thermo Fisher en andere (High Tech) maakbedrijven verwacht ik dat dat zeker uit de verf gaat komen. We werken hier samen met klanten aan echt gave uitdagingen met grote impact!