De krachten bundelen: koppel CRM met andere modules van Togetr

De krachten bundelen: koppel CRM met andere modules van Togetr.

 

Met Togetr CRM heeft u grip op alle kennis en informatie die door uw organisatie stroomt. Dat is handig, want u wilt immers dat verkopers, binnendienst, engineers en shopfloor medewerkers vloeiend en efficiënt samenwerken. En dat allemaal het liefst in één keer goed. Zo bereikt u een effectieve actiegerichte organisatie. Naast CRM functionaliteit biedt Togetr een aantal modules die met CRM integreren. Hiermee bundelt u krachten en krijgt u meer grip op en inzicht in diverse processen in uw organisatie, voor, tijdens én na aankoop van uw industriële product. In dit blog geef ik drie concrete voorbeelden van voordelen die u kunt behalen in het:

  • planningsproces
  • productieproces
  • serviceproces

Betrouwbare leverbeloftes met Togetr Planning

Als een order definitief gemaakt wordt, wil de klant graag weten wanneer hij het product kan verwachten. Vóór de deal rond is, moet de verkoopafdeling met planning schakelen om een inschatting te maken van wanneer er geproduceerd en geleverd kan worden. Vervolgens moet, zodra de klant zijn handtekening gezet heeft, de planning definitief worden gespecificeerd. Een hele klus! Er moet nagedacht worden over wanneer welke capaciteit nodig is en welke materialen er nodig zijn. Ook moet de communicatie tussen de verschillende partijen vlekkeloos verlopen.

Voor dit soort afstemming is de Togetr planningsmodule de ideale tool. Deze module helpt u niet alleen met planning van personen en materialen, maar ook met feilloze en snelle communicatie tussen verkoop en productie. Verkopers kunnen met een gerust hart de klant beloven wanneer er geleverd wordt.

Optimale planning van productie

Voor een goede planning is het van belang een order al op te nemen in de planning vóórdat het 100% zeker is dat de order doorgaat. Stel: verkopers geven aan dat een order op 80% staat, dan stuurt het systeem automatisch een bericht naar de afdeling planning. Naar aanleiding daarvan wordt er een ‘grofplanning’ gemaakt. Dit houdt in dat er bepaald wordt hoeveel mensen er nodig zijn en welke kennisgebieden daarvoor nodig zijn. Staat een deal op bijvoorbeeld 90%? Dan wordt de ‘fijnplanning’ gemaakt: de noodzaak en beschikbaarheid van specifieke machines en medewerkers met de juiste competenties wordt bepaald en zij worden daadwerkelijk ingepland voor de order. Uiteindelijk rolt er een dagplanning uit de module op basis van uw openstaande orders, taken, en gevraagde werkcapaciteit. Hierdoor plant u uw medewerkers, productie en logistieke middelen snel én efficiënt in. Als een verkoper een last-minute wijziging wil laten doorvoeren is dat geen groot probleem: met Togetr Planning kunnen snel en eenvoudig wijzigingen worden doorgevoerd.

Naast de afzonderlijke planningen, geeft de planningsmodule ook overkoepelend inzicht. U ziet eenvoudig wat de onderhandenwerk positie is, welke orders er aan zitten te komen en wanneer er ruimte is in de capaciteit, of juist een knelpunt. Zeer nuttige en waardevolle informatie voor verkopers die in gesprek zijn met hun klanten!

 

Togetr Manufacturing Execution System

Door uw fabriek lopen meerdere productlijnen, elk in hun eigen volgorde. Togetr MES (Manufacturing Execution System) is een bedrijfsoplossing voor het sturen van de fabrieksprocessen. Hiermee heeft u inzicht in de beschikbare capaciteit, gerealiseerde doorlooptijd, kwaliteit, uitval en rendement van uw fabriek. De productiechef weet zo precies wat er gebeurt. De gegevens die realtime bijgehouden worden, bieden uw interne organisatie kansen voor procesoptimalisatie. Wijkt de doorlooptijd van een product bijvoorbeeld structureel af? Dan past u uw prijzen daarop aan of u optimaliseert een (deel van) het proces.

De verkoper kan het hele proces live volgen zonder dat hij een planner of productiechef hoeft te storen. En u heeft zelfs de mogelijkheid uw klant toegang te geven tot de voortgangsinformatie via een Togetr Customer Portal.


Integratie met Togetr Service

Informatie technologie raakt steeds sterker verweven met de fysieke werkelijkheid. De ontwikkeling waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens, wordt steeds belangrijker. In deze ontwikkeling, Internet of Things (IoT), ontstaan nieuwe mogelijkheden wanneer fysieke objecten en de virtuele wereld samenkomen. Als een order geproduceerd en afgeleverd is, bent u nog niet klaar. Naast het fysieke product wilt u ook goede service verlenen. Goede service is minstens zo belangrijk als het leveren van een kwalitatief goed product. Togetr biedt de hiervoor benodigde complete oplossing voor data integratie en data intelligentie. Het maakt Servitization tot realiteit!

Een klant krijgt met uw serviceafdeling te maken als er onderhoud gepleegd wordt of als het geleverde product niet naar behoren functioneert. Dankzij IoT sensordata is het mogelijk geworden om altijd inzichtelijk te hebben hoe een geleverd of geïnstalleerd product ervoor staat. Voor service is het ook van belang te weten welke onderdelen zijn gebruikt in het product. En wanneer de laatste onderhoudsbeurt is geweest. Zijn er toen onderdelen vervangen? Zo ja, welke? Veelal cruciale informatie voor uw servicemonteurs het serviceplan of een reparatie in een keer goed uit te voeren. Voor de klant is het vervolgens belangrijk om te weten wat er precies gedaan is en of deze reparaties onder de SLA vallen. Brengt u alles samen in één systeem? Dan kunt u eenvoudig een verslag van een onderhoudsbeurt of reparatie naar de klant communiceren.

Eenvoudige planning van monteurs of servicemedewerkers

Met Togetr Service Planning heeft u een instrument in huis waarmee u óók de planning van de servicemedewerkers op een efficiënte manier inricht. Uw klanten worden hiermee op de juiste manier bediend door de juiste, gekwalificeerde personen. Zowel gepland als ongepland onderhoud voert u op deze manier gecoördineerd uit. Het gevolg? Een verhoogde servicegraad, vermindering van kilometerkosten en een verhoogde inzet van uw medewerkers.

Zo ziet u: 1+1=3 met het CRM en de extra modules van Togetr. Door deze te combineren werkt u nog efficiënter en kunt u uw klanten nog beter van dienst zijn dan voorheen.

>> Wilt u meer weten over het CRM en de extra modules van Togetr?
Neem dan contact met ons op. <<

Bericht delen: