Togetr nieuws en updates

Kunnen MKB-ers snel genoeg door-digitaliseren?

14 september, 2023 / Alex Wilbrink

In Rotterdam aan de Nieuwe Waterweg in oud groot gebouw van de RDM was vorige week een interessante bijeenkomst voor maak bedrijven om na te denken over almaar groeiende mogelijkheden van digitale technologie.

Goed gekozen plek natuurlijk. Want als er één sector in de Nederlandse economie is waar digitalisering, robotisering en automatisering een alles veranderende rol heeft gespeeld dan is het de Rotterdamse haven wel. Er waren met name MKB bedrijven uit de regio aanwezig. Mooie levendige discussie was het. Goede presentatie ook van Mikrocentrums High Tech Platform. Als de bijeenkomst wat 'plat sla' dan gingen veel vragen en gesprekken over kernvragen als:

  1. Hoe maak ik als kleine of middelgrote onderneming verstandige technologie keuzes in een alsmaar uitdijend spectrum aan mogelijkheden? 
  2. Hoe pak je het door-digitaliseren in de drukte van elke dag praktisch aan?  
  3. En niet onbelangrijk: hoe blijft het betaalbaar; op welke termijn zijn investeringen terugverdiend?
Niet zomaar te beantwoorden vragen. En toen ik 's avonds naar huis reed drong bovenstaande - prangende - vraag zich aan mij op.... 
Lees meer

ASML en de kachelpijp...

5 december, 2022 / Alex Wilbrink

En daar was-tie weer: de kachelpijp metafoor.  Wij waren voor een meeting uitgenodigd bij ASML in Veldhoven. Kennismaken en doorpraten over de Togetr software oplossingen, met name over het vraagstuk van ketenlogistiek. Zijn er door vergaande digitalisering mogelijkheden om de schaalbaarheid van de toeleverketen te vergroten? Welke planningsconcepten zijn dan belangrijk? Kan de strak georganiseerde automotive toeleveringsketen de High Tech als voorbeeld dienen?

Lees meer

High tech products, low tech processes...

18 november, 2022 / Alex Wilbrink

Zuid en Oost Nederland blinken uit in de High Tech wereldwijd. Wat hier in Nederland gebeurt wordt elders in de wereld met bewondering bekeken. Op de Precisie Beurs deze week in Den Bosch kon je dit met eigen ogen zien: innovatieve gedreven ondernemingen die zich presenteren. Het ASML momentum is natuurlijk een van de belangrijkste drijvende krachten daarachter. Maar zij zouden het niet kunnen zonder de zeer innovatieve toeleverende bedrijven die zij aan zich hebben verbonden.

Er doet echter ook een veelzeggend zinnetje de ronde: high tech products, but low tech processes. Dat wat wordt geproduceerd is van wereldklasse, maar diverse mensen in de High Tech zeggen dat de productie en leveringsprocessen in de keten vele malen efficiënter kunnen. Daarvoor zijn denken wij 3 oorzaken.

Lees meer

Waarom digitale product paspoorten doorbreken in de maakindustrie

7 november, 2022 / Alex Wilbrink

Eén van de lange termijn trends is dat we maatschappelijk gezien in toenemende mate grip willen hebben op wat er in producten zit. Wie heeft wat wanneer onder welke omstandigheden met al dan niet gekwalificeerd personeel (enzovoorts) dit product gefabriceerd. Dat heeft een aansprakelijkheid en een kwaliteitsaspect in zich. In de maakindustrie hadden sectoren als de luchtvaart al veel langer strenge kwaliteitseisen en certificeringen. Maar dat is in toenemende mate ook urgent in de toeleveringsketen van de (high tech) maakindustrie.

Lees meer

Op weg naar een datagedreven organisatie - Een gids

17 juni, 2021 / Alex Wilbrink

4 stappen tot beter datamanagement + 7 Concrete use cases uit de maakindustrie

Besluitvorming op basis van data is voor velen een uitdaging. De datakwaliteit is onbetrouwbaar, data mist context of de menselijke intuïtie spreekt tegen. Toch is nú het moment om data correct toe te passen, zodat je niet gokt in de hoop voor een positieve uitkomst maar gegronde argumenten hebt. Voor de midden- en kleinbedrijven in de maakindustrie die nog niet alles uit data halen is hier een guide op weg naar een datagedreven organisatie. 

Lees meer

Smart Maintenance Experience

12 november, 2019 / Alex Wilbrink

Het Smart Maintenance 2019 congres op 5 november leek mij veelbelovend. Terwijl ik er naar toe reed kwamen er een paar vragen bij mij boven. Hoe kunnen onze klanten een maximale machinepark uptime realiseren met

Lees meer

NTS kiest Togetr als strategische innovatie partner voor digitale transformatie van de productie faciliteiten

18 januari, 2019 / Alex Wilbrink

Na een traject van een aantal maanden voorbereiding en in afstemming met de NTS directie, kiest NTS voor een

Lees meer

Samenwerking: de start van Smart Industry

25 juni, 2018 / Alex Wilbrink

Frustraties over leverbetrouwbaarheid en te lange levertijden. Overwerk is aan de orde van de dag en verkooporganisatie

Ga je met zijn collega productie medewerkers praten, dan krijg je een heel ander beeld. Het ligt allemaal veel genuanceerder is mijn ervaring. De mensen die werkzaam zijn in de fabriek geven aan dat orders regelmatig incompleet zijn uitgewerkt en fouten bevatten. Tekeningen kloppen niet en belangrijke informatie komt pas na start van de order beschikbaar of wordt ‘on the fly’ zelfs nog gewijzigd. De order acceptatie houdt nauwelijks rekening met de capaciteit van de fabriek. ‘En wij maar overwerken om hun fouten op te lossen!’ Tja.

Lees meer

Kees Ottevanger versterkt team van Togetr

16 mei, 2018 / Alex Wilbrink

Per 1 mei 2018 versterkt Kees Ottevanger het Togetr team. Kees Ottevanger heeft jarenlange ervaring op het snijvlak

Met zijn brede kennis van fabrieksautomatisering (nesten, logistiek en integratie) en technologie in combinatie met het vernieuwende Togetr platform gaat Kees Ottevanger eraan bijdragen dat Togetr klanten innovatieve stappen kunnen zetten richting de Smart Factory.

Lees meer

5 redenen waarom helemaal opnieuw beginnen met ERP geen goed idee is

6 december, 2017 / Alex Wilbrink

Complexe IT omgeving, logge bedrijfssoftware vol maatwerk en een scala aan randapparatuur: het  voldoet zelden aan de verwachtingen. Bovendien zijn de kosten van aanschaf en onderhoud voor grote ondernemingen in de afgelopen decennia tot astronomische hoogten gestegen. Het voorstel dat sommige spelers op de softwaremarkt doen om helemaal opnieuw te beginnen, gebaseerd op een technisch flexibele, low-code software architectuur geeft echter blijk van weinig inzicht in de functionele domein complexiteit, negeert de noodzaak van andere wezenlijke ontwerp criteria voor bedrijfsapplicaties en gaat voorbij aan hoe innovatie meestal gerealiseerd wordt.

Lees meer